Gepost door: martitan | 22 februari 2010

32 stokjes 16 meningen

Bij Tess in het studentenhuis in Eindhoven zijn ze altijd in voor een gratis maaltijd. Vind je het gek, het zijn studenten. Ik zeg “ik kook voor jullie, want ik heb spulletjes gekregen van Buzzer” en ze schrijven zich massaal in op Eetlijst.nl. Zelf had ik ook nog een viertal mensen extra uitgenodigd, daardoor waren we in totaal met 16 mensen om de MeiAsia producten te buzzen (!). Hoezo massaal, even voor 16 man koken! Maar ja, in Azië zijn ze ook met veel, dus dat is dan wel toepasselijk dacht ik. 3 tafels en 16 stoelen verzameld, de Azië placemats neergelegd, de kaartjes met de verhaaltjes erbij en er stonden 6 pannen met eten op tafel: 4 met de verschillende woksauzen en 2 met noedels en rijst.

Op het menu stonden de Pineapple Rice Spice Paste (met paprika, stukjes mango en pinda’s), de Sukiyaki Wok Sauce (met boontjes, sesamzaad en champignons), de Beef Basil Wok Sauce (bereid met paprika, champignons en aubergine) en de Peanut Satay Wok Sauce (bereid met boontjes, gehakte pinda’s, champignons en gebakken vegetarische reepjes). Alles dus aangemaakt met lekkere groenten en iedereen heeft alle varianten geproefd. Kortom, complete chaos natuurlijk, met z’n 16-en.

Had dat goedkoop etende stelletje studenten dan nog een mening, of is alles best als het maar gratis is? En of ze een mening hadden! De grote favoriet was de Peanut Satay Wok Sauce, die eindigde op nummer 1 dus: “Superlekker”, “zachte pindasmaak, errug lekker, ik wil meerrr!!”). Nummer 2, op zeer korte afstand, was de Pineapple Rice Spice Paste: “Heel apart, erg lekker!”, “Onverwacht lekker, beetje zoet”, “Die mag je vaker maken!”). Deze twee waren duidelijk het lekkerst, daar was iedereen het over eens, unaniem! Een enkeling twijfelde, en vond de Pineapple Rice Spice Paste het lekkerst. Die pannen waren dan ook in een mum van tijd leeg.

De Sukiyaki Wok Sauce ging ook prima op, maar lang niet zo snel. Dat was nummer 3 dus: “Prima te eten”, “Wel lekker, maar niet zo lekker als de Peanut Satay Wok Sauce”. De Beef Basil Wok Sauce tenslotte, bungelde ver onderaan, de pan was net half leeg geraakt en sommigen aten hun bord er niet eens van leeg: “niet te pruimen!”, “ranzig!”, “echt niet binnen te houden!!”). Nee, geen goed woord voor de Beef Basil Wok Sauce van de Eindhovense studenten.

Kortom: een erg gezellige proeverij met duidelijke winnaars en verliezers. Ze vertelden mij: ik mag gerust weer de Peanut Satay Wok Sauce en de Pineapple Rice Spice Paste komen koken, als ik de Beef Basil Wok Sauce maar thuis laat!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: